Reglement Bellyfiction

 1. Elke deelnemer moet een WhatsApp-compatibele mobiele telefoon hebben en in het buitenland gegevens kunnen verzenden en ontvangen.
 2. Afhankelijk van de boeking moet elke deelnemer een bellyboat of kajak hebben en meebrengen naar de competitie.
 3. Er mag uitsluitend vanuit de bellyboat/kajak gevist worden. Het gebruik van elektrische motoren is toegestaan. Elke deelnemer moet een zwemvest dragen op de bellyboat/kajak.
 4. Op donderdag is het NIET toegestaan om dieptemeters/fishfinders, livescopes, enz. te gebruiken! Op vrijdag en zaterdag is het gebruik van echoloden, livescopes, enz. wel toegestaan.
 5. De start is op donderdag om 18.30 uur met een massastart, de Kayakkers zullen 5 minuten later vertrekken. De startzone zal bij stek 9 zijn. Elke maatse vis die gevangen is en waarvan de foto tussen 18.30 en 22.00 uur op donderdag, van 07.30 – 12.30 uur en van 21.00 – 02.00 uur op vrijdag en van 10.00 tot 14.00 uur en van 16.00 tot 20.00 uur op zaterdag naar de beoordelingsgroep is gestuurd, komt in aanmerking voor beoordeling. Tijdens de pauzes moeten alle Bellyboaters en Kayakkers het water verlaten. Vissen vanaf de oevers is in de pauzes toegestaan.
 6. vissen die meetellen voor het klassement zijn snoekbaars, snoek, Striper, baars, blackbass, meerval, steur en de regenboogforel.
 7. Minimum maten voor onze beoordeling: Snoekbaars: 42 cm; Baars: 20 cm; Snoek: 50 cm; Striper: 30 cm, Blackbass: 22 cm, Meerval: 110 cm, Steur: 110 cm en regenboogforel: 30 cm. In de beoordeling gaan mee: 5 x baarzen, 4 x snoekbaarzen, 2 x snoeken, 2 x Striper, 2 x blackbass, 2 x regenboogforel 1 x meerval en 1 x steur. De grootste gevangen vissen komen in aanmerking voor beoordeling.
 8. Beoordelingsfactor: Snoekbaars 1,4; Snoek 1,1; Baars 1,7; Striper 2,2; Blackbass 2,2 ; Meerval 1.0; Steur 0,4; en Regenboogforel 2,2.
 9. Er mogen 3 hengels worden meegenomen, waarbij slechts 1 hengel actief mag zijn. Slepend vissen is dit keer toegestaan. Let wel op de onderlinge afstand met t.o.v. andere vissers om chaos te voorkomen.
 10. De minimale afstand tot de overige vissers bedraagt 15 meter.
 11. Een schepnet moet worden meegenomen.
 12. Vissen moeten zorgvuldig worden teruggezet.
 13. Lipgrips zijn niet toegestaan.
 14. Niet alleen kunstaas is toegestaan, maar ook natuurlijk aas, dat echter bij Fishing Adventure moet worden gekocht, zodat er geen vreemde schimmels/ziektes/ontstekingen in het meer worden gebracht. Eigen diepgevroren aasvissen mogen worden gebruikt. Bij het vissen met aasvis zijn geen drie- of tweehaken toegestaan. Wormloze natuurlijke aassoorten, bijvoorbeeld aan dropshot-systemen (dus wormen, enz.), mogen ook worden gebruikt, maar ook alleen met enkelhaken. Wormen kunnen worden gekocht bij Fishing Adventure.
 15. Aas- of tackletassen worden voor aanvang gecontroleerd.
 16. De beoordelingsvis moet duidelijk zichtbaar zijn met het lanyard op de Bellyfiction-Scale. Zoals ook de afbeelding van laatst als voorbeeld toont. Een vangstfoto is niet nodig. Wie vaste schalen aan zijn bellyboat heeft, moet deze laten “goedkeuren” door een organisator.
 17. Ontbrekend kaartje of schaal op de foto betekent dat deze vis niet wordt beoordeeld. Er zullen geen uitzonderingen zijn.
 18. Als u een meerval of steur aan de lijn heeft, gebruik dan onmiddellijk uw fluitje (die elke deelnemer in zijn startpakket vindt) en de omringende belly’s of kajaks (ongeveer 30 m omtrek), moeten deze ook gebruiken, totdat u zeker weet dat de marshalls u hebben geregistreerd om te helpen en te meten. Daarna moet de betreffende vis met behulp van de marshalls worden gemeten en op een verantwoorde manier worden teruggezet. Een herinneringsfoto met behulp van de marshalls is toegestaan. Hengel en lijn moeten natuurlijk aangepast zijn aan deze visserij, zodat deze bestand zijn tegen een dergelijke strijd. Meer hierover later. Wie niet verantwoord omgaat met de vissen, wordt gediskwalificeerd. Het fluitje mag alleen worden gebruikt in echte hulp- en noodgevallen, grapfluitjes worden bestraft met straftijden, waarin u het wateroppervlak volledig moet verlaten.
 19. Er mag geen fotoshoot op het land plaatsvinden.
 20. Als u een (naar uw mening) betere vis vangt, gebruik dan ook het fluitje om hulp van de marshalls te vragen voor het meten en fotograferen. Ter verduidelijking: vorig jaar is helaas een 80 cm snoekbaars van de schaal gegleden zonder vangstfoto, omdat de vanger problemen had met het bedwingen van de levendige vis en de telefoon voor de foto. Dat zou jammer zijn! Gebruik hiervoor ook het fluitje dat u van ons heeft gekregen. Dan krijgt u hulp van onze marshalls, die de hele tijd met boten op het water zijn, zij helpen u met fotograferen en meten.
 21. De schalen moeten zorgvuldig worden behandeld, deze gelden voor het hele weekend en we zullen geen vervanging hebben.
 22. Indien je gericht op grote steur en/of meerval gaat vissen dan is het belangrijk dat je goed materiaal gebruikt. De hengel moet minimaal 150 gram werpgewicht hebben en verder adviseren wij minimaal 50er gevlochten snoer te gebruiken. Een voorslag van minimaal 2 meter nylon met een minimale dikte van 0.8 mm, maar liever 1.0 of 1.2 mm is verplicht om beschadiging van deze vissen tegen te gaan.
 23. En last but not least de laatste opmerking: het geschreven woord uit de officiële Bellyfiction-groep geldt altijd. En heel belangrijk; in het geval dat dit reglement ergens niet in voorziet geldt altijd het oordeel en de beslissing van de wedstrijdleiding! Hier kan en zal geen discussie over zijn.