Ons beleid voor terugbetalingen en retouren duurt 30 dagen. Als er 30 dagen zijn verstreken sinds uw aankoop, kunnen we u geen volledige terugbetaling of ruil aanbieden.

 

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet uw artikel ongebruikt zijn en in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten.

 

Verschillende soorten goederen zijn uitgesloten van retournering. Bederfelijke goederen zoals voedsel, bloemen, kranten of tijdschriften kunnen niet worden geretourneerd. Wij accepteren ook geen producten die intiem of hygiënisch zijn, gevaarlijke materialen, of brandbare vloeistoffen of gassen.

 

Cadeaukaarten Downloadbare softwareproducten Sommige gezondheids- en persoonlijke verzorgingsartikelen Om uw retourzending te voltooien, hebben we een ontvangstbewijs of bewijs van aankoop nodig.

Stuur uw aankoop alstublieft niet terug naar de fabrikant.

 

Boek met duidelijke gebruikssporen CD, DVD, VHS-band, software, videogame, cassettebandje, of vinylplaat die is geopend. Elk artikel dat niet in de originele staat verkeert, is beschadigd of onderdelen mist om redenen die niet aan onze fout te wijten zijn. Elk artikel dat meer dan 30 dagen na levering wordt geretourneerd Terugbetalingen Zodra uw retourzending is ontvangen en geïnspecteerd, sturen we u een e-mail om u te laten weten dat we uw geretourneerde artikel hebben ontvangen. We zullen u ook op de hoogte stellen van de goedkeuring of afwijzing van uw terugbetaling.

 

Als u bent goedgekeurd, wordt uw terugbetaling verwerkt en wordt er automatisch een tegoed toegepast op uw creditcard of oorspronkelijke betaalmethode, binnen een bepaald aantal dagen.

 

Late of ontbrekende terugbetalingen Als u uw terugbetaling nog niet hebt ontvangen, controleer dan eerst uw bankrekening opnieuw.

 

Neem dan contact op met uw creditcardmaatschappij, het kan enige tijd duren voordat uw terugbetaling officieel wordt geboekt.

Neem vervolgens contact op met uw bank. Er is vaak enige verwerkingstijd voordat een terugbetaling wordt geboekt.

 

Als u dit allemaal hebt gedaan en u heeft uw terugbetaling nog steeds niet ontvangen, neem dan contact met ons op via [email protected].

 

Alleen artikelen tegen de normale prijs kunnen worden terugbetaald. Sale-artikelen kunnen niet worden terugbetaald.

 

Wij vervangen alleen artikelen als ze defect of beschadigd zijn. Als u het moet ruilen voor hetzelfde artikel, stuur ons dan een e-mail op [email protected] en stuur uw artikel naar: rutbekerveldweg 275, 7548PP Enschede.

 

Als het artikel als cadeau was gemarkeerd bij aankoop en rechtstreeks naar u werd verzonden, ontvangt u een cadeaukrediet voor de waarde van uw retourzending. Zodra het geretourneerde artikel is ontvangen, wordt er een cadeaubon naar u verzonden.

 

Als het artikel niet als cadeau was gemarkeerd bij aankoop, of de gever van het cadeau had de bestelling naar zichzelf laten verzenden om het later aan u te geven, zullen we een terugbetaling sturen naar de gever van het cadeau en zij zullen weten van uw retourzending.

 

Om uw product te retourneren, dient u uw product te verzenden naar: rutbekerveldweg 275, 7548PP Enschede.

 

U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel.

Verzendkosten worden niet terugbetaald. Als u een terugbetaling ontvangt, worden de kosten van de retourzending afgetrokken van uw terugbetaling.

Afhankelijk van waar u woont, kan de tijd die het duurt voordat uw geruilde product u bereikt, variëren.

Als u duurdere artikelen retourneert, kunt u overwegen een traceerbare verzendservice te gebruiken of verzendverzekering aan te schaffen. We garanderen niet dat we uw geretourneerde artikel zullen ontvangen.

 

Neem contact met ons op via [email protected] voor vragen over terugbetalingen en retourzendingen.